Skip Ribbon Commands
Skip to main content

/ltd/Slider_images/Banner Aduan Kesalahan Lalulintas JlnRaya TD+6738333123 .jpg updatedd 17Sept2018.jpg/ltd/Slider_images/1.png/ltd/Slider_images/4.jpg/ltd/Slider_images/5.png/ltd/Slider_images/2.png

TAKLIMAT DEFENSIVE DRIVING SEBAGAI ACARA MINGGU KESELAMATAN JALAN RAYA SEMPENA HARI MEMPERINGATI MANGSA-MANGSA LALU LINTAS JALAN RAYA 2018

DEFEN SAVE.jpg

Bandar Seri Begawan, Sabtu, 30 Rabiulawal 1440H bersamaan 08 Disember 2018M- Majlis Kebangsaan Keselamatan Jalan Raya (MKKJR) dengan kerjasama Syarikat Latihan Megamas Sendirian Berhad pagi ini mengadakan Taklimat 'Defensive Driving' sebagai acara bagi Minggu Keselamatan Jalan Raya Sempena Hari Memperingati Mangsa-Mangsa Lalu Lintas Jalan Raya 2018 yang telah dilancarkan sejak 1 Disember 2018 yang lalu. Taklimat 'Defensive Driving' ini telah diadakan di Kompleks Latihan dan Ujian Memandu Jabatan Pengangkutan Darat (JPD) Sungai Akar.

KEMPEN MENDERMA DARAH DAN IKRAR KESELAMATAN JALANRAYA

DERMA DARAH MKKJR_4.jpg

Bandar Seri Begawan, 03 Disember 2018 – Majlis Kebangsaan KeselamatanJalan Raya (MKKJR) dengan kerjasama Pusat Menderma Darah, Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha meneruskan aktiviti minggu keselamatan jalanraya pada petang ini dengan mengadakan Kempen Derma Darah.  Kempen diadakan di IbuPejabat JPD, Beribi, Jalan Gadong. Kempen juga diselajurkan dengan mengajak orang ramai untuk berikrar yang keselamatan jalanraya adalah tanggungjawab bersama.

MESEJ TULAR MENGENAI KADAR BARU SAMAN JPD BERMULA JANUARI 2019

WA MENULAR.jpg

03 Disember2018:  Jabatan Pengangkutan Darat Kementerian Perhubungan merujuk kepada satu mesej yang disebarkan melalui Aplikasi Media Sosial termasuk WhatsApp mengenai kadar saman oleh Jabatan Pengangkutan Darat (JPD) bermula bulan Januari 2019. JPD menegaskan mesej tersebut adalah tidak benar sama sekali dan JPD tidak pernah mengeluarkan mesej sedemikian.

ELAK UBAHSUAI SEMBARANGAN KE ATAS KENDERAAN

PIC25102018.jpg

5 Oktober 2018 – Kekerapan berlakunya kebakaran kenderaan membimbangkan Jabatan Pengangkutan Darat (JPD).  Sehubungan dengan itu, bagi mengelakkan lagi sebarang kejadian kebakaran kenderaan di Negara ini, JPD menasihatkan:

Patuhi Peraturan dan Tanda Keselamatan Jalan Raya

 SafeSmart.PNG

 

poster taxi_small_1.png 

Forms.PNG

 Law.PNG